Vikingmarked i Ribe, 2012

Jeg og Ingrid ble invitert til vikingmarkedet i Ribe i Danmark som fant sted i starten av mai. Det var kjempeartig å bli invitert og få muligheten til å dra dit. Vi gledet oss masse. Jeg gledet meg spesielt mye fordi jeg visste hvor gammel og fin Ribe by er, og Ingrid gledet seg nok ekstra mye fordi vi kom til å få møte en del av de som skulle komme på vårt marked.

Vi kom frem til markedet etter at det hadde blitt mørkt så det var et fantastisk syn som ventet oss da vi våknet. Vi bodde i det teltet som er helt til venstre i bildet.

Vi kledde på oss og spiste frokost på vikingvis – altså den beste måten. Etter frokosten måtte vi jo sjekke ut bodene og salgsvarene som var tilgjengelig på markedet. Og så måtte vi jo ta litt bilder.

Det var så mye fint på dette markedet. I teltet til Tomek og Kasia kunne du få kjøpt glass basert på funn, perler, nålebundne sokker, luer og votter, pledd, lykter, bøtter. Det meste, rett og slett.

Det var veldig idyllisk på området. De hadde flere faste hus som stod der året rundt. De hadde også masse husdyr som bor på området året rundt.

Etter en lang dag ute på fart rundt omkring på markedet måtte fruene vende snuten tilbake til heimen. Det var på tide å lage middag.

Middagen forbredes.

Etter middagen gikk vi enda en runde rundt på museumsområdet. Dette er langhuset.

De hadde også satt opp en runestein. Er ganske sikker på at det er en rekonstruksjon, men er usikker på hvilken stein det er.

Så ble det kvelden.

På Ribe vikingsenter har de falker. De brukes til å vise hvordan folk drev med fangst med falk før i tiden. Det var så mye folk på alle showene så vi klarte ikke se noen ting, men vi var så heldige at han kom innom teltet vårt en av dagene. Så vi fikk ta en titt på den vakre fuglen.

Ribe vikingsenters egen falketrener. Det er han som har ansvaret for falkene på museet. Etter at vi hadde vært der ble det forresten født tre nye falker, og han var stolt far ^^ 

Ingrid fant plantefarget stoff og garn.

Fine folk. Han gikk rundt på markedet etterfulgt av fire damer – veldig morsomt.

Tusen takk for at vi fikk komme til det flotte markedet deres i Ribe. Håper på å kunne komme tilbake neste år.

Hjemme igjen

Jeg kjøpte meg dette drikkebegeret  av Tomek og Katarzyna . Det er basert på et av funnene gjort i Birka.

Og dette fatet som er en forenklet versjon av ett av fatene fra Osebergfunnet + en treskje.

Jeg kjøpte også dette vakre diamantkyperte linstoffet. Jeg har ingen anelse hva jeg skal bruke det til. Forslag mottas med takk.

Dette kruset fikk jeg. Liker det så godt.

Jeg kjøpte meg også en del perler. Perlene på det tredje bildet er basert på funn gjort i Ribe by, mens de på det femte bilde er fra Polen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s