Nye perler

I løpet av sommeren har jeg kjøpt en del perler, blant annet fra Kasia og Tomek på Trondheim vikingmarked i 2013. Dermed ble det et nytt, fint perlesmykke.

Perleraden nederst er den nyeste. De andre hadde jeg fra før. Jeg valgte å bytte ut noen av de perlene som ikke hadde helt riktig farge eller som ikke passe inn på andre måter.

De andre perlene er kjøpt litt overalt, blant annet i Danmark (kopier av danske og polske funn). En av mine favoritt er den gulgrønne med gule bånd, kopi av en perle funnet i Rine, kjøpt i Ribe på markedet der.
Anhengene er kjøpt på forskjellige marked rundt omkring. Øverst har jeg en gotlandskule, i midten en berlokk, og nederst en Sheela-na-gig.

Jeg kjøpte noen kurrante perledelere av en venninne. De er helt enkle og veldig greie. Før hadde jeg bare to-tre tråder med perler på, som ble festet i skålspennene. De ble veldig raskt slitte og røk ofte. Har mistet mang en perle på grunn av det. Håper på bedre holdbarhet nå. Jeg fikk også en veldig god og slitestek tråd av Kasia så jeg håper virkelig at min tråd-ryker-perler-forsvinner-tid er over.

Sheela-na-gig’en min som jeg har kjøpt av Stig Nielsen (Viking Kristall), og Osebergbjellene som jeg har kjøpt av Kjell Øyvind Braaten (aka Kelly).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s